• New

Kilchomand 100% Islay 11th

€82.99
Tax included Shipping excluded

Islay Single Malt Scotch Whisky

Quantity

 

 

 

Kilchoman, Islay's enige boerderij-distilleerderij, lanceert de 7e editie van hun 100% Islay-wijn. Deze botteling is afkomstig van een 100% Islay-productieproces: van gerst tot fles! Dit maakt deze unieke referentie van Kilchoman, de enige Schotse malt-single volledig gemaakt door lokale en ambachtelijke methoden.

Deze 7e batch van deze jaarversie komt op een uiterst beperkte manier bij ons terug en is het resultaat van een rijping van een distillaat uit 2010 in ex-bourbonvaten van Buffalo Trace en gebotteld in 2017, waardoor het de oudste Kilchoman is 100% Islay is nooit op de markt gekomen. Turf inhoud is iets lager dan bij andere Kilchoman expressies om een ​​stoere print en alle vraatzucht, bloemigheid en balans gebracht door rijping in oude bourbon vaten te handhaven.

Profiel: Neus op vanille, citrus en een vleugje mout. Het gehemelte zit vol met verse citrusvruchten, met intense toffee-tonen en een lichte rokerige kant. De afdronk is lang en puur, op veen en zoetigheid.

Robin Bignal, Production Manager: "De ontwikkeling van deze 100% Islay is vanaf het begin, de oudste versie gelanceerd tot nu toe aan het, een fascinerend proces om vaten Rijping bourbon deze significante invloed op te volgen. malt, terwijl het leveren van de veengrond en fruitige kant dus kenmerkend Kilchoman, de complexiteit en de identiteit ".

Data sheet

Alcohol
50%
Volume ml
700
Peated
Yes
Limited
Limited Edition

Related products

(16 other products in the same category)